20080130

Löytö Gaudetesta

Kiertelin ystäväni kanssa kauniina lauantai-päivänä pienempiä kauppoja ja putiikkeja joissa ei tule normaalisti usein käytyä. Gaudeten näyteikkunoita kuolaan lähes päivittäin, työmatkani ratikalla kulkee putiikin ohi. Pistäydyimme Gaudeteen ja aikamme katseltuamme näimme ylätasanteella alerekin -50%. Paljoa tavaraa siellä ei ollut, muutama lyhyt ja leveä neuletakki, Stella McCartneyn silkkipaita kokoa 42 ja hinta alennustenkin jälkeenkin useita satoja euroja ja näitä Filippa K:n perustoppeja. Tavallisesti olen ostanut perustoppini edullisesti, ajatellut että ne ovat kulutustavaraa ja ne muuttuvat aina niin nopeesti virttyneiksi ja vinoiksi, valkoinen muuttuu harmaaksi ja musta haalistuu. Topit usein levenevät ja lyhentyvät pesussa, johtuen väärästä kankaan leikkauksesta. Käytän tavallisia perustoppeja päivittäin. Miksi siis kannattaisi maksaa kymppiä enempää kun halvallakin saa? Siksi että olen kyllästynyt edellä mainittuihin halpoihin toppeihin, ja niiden ominaisuuksiin! En ole kuullut kun pelkkää hyvää Filippa K:n vaatteista, joten päätin kokeilla ja kertoa kokemuksiani! Olen pitänyt toppia 2 päivää putkeen, olen täysin rakastunut!
Toppi on keinokuitua, materiaali on 100% tenceliä, eli lyocelliä. Tässä googletus ominaisuuksista: Lyocell on pehmeää iholle, se on lujempaa kuin puuvilla. Se hengittää hyvin ja imee kosteutta. Märkänä se on kolme kertaa lujempaa kuin viskoosi. Se kutistuu ainoastaan 2% kuteen ja loimen suunnasta. Se ei nyppyynny. Tällä hetkellä ainoana huonona puolena voidaan pitää pitkää ja kallista tuotantoprosessia.
Pesulappu kehottaa käsinpesuun, siitä tietysti miinus,muuten ei olekkaan huonoa sanaa sanottavana kyseisestä topista. Alunperin hinta oli 50e mutta kun se oli vielä -50% eli hintaa tuli loppujen lopuksi vain 25e! Uskon että tämä toppi kestää paljon pidempään kuin muutama edullinen perusrätti, joten oli varmasti sen 25e arvoinen!


Kuvassa toppi näyttää ryppyseltä vaikka se ei sitä ole, kangas on vain niin ohutta ja kevyttä että tuppaa henkarilla aaltoilemaan helmasta. Klikkaa kuvaa isommaksi.

2 kommenttia:

  1. Oletko blogilistalla? :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä pitäis löytyä blogilistalta, kokeile vaikka haulla ninniksenblogi ni pitäis löytyä. En ole kovin haka käyttämään blogilistaa, mutta joku aikoinaan vinkkas että sinne kannattaa liittyä ni muistaakseni ihan onnistuneesti sinne liityin=) Vihjaa jos ei onnistu ni katon ettei vika oo tämän neitokaisen atk-taidoista johtuvaa!

    VastaaPoista

Kommentit ovat bloggaamisen suola. Jätä käynnistäsi jälki, kerro mielipiteesi, kysy jos askarruttaa tai höpöttele muodista/jostain aivan muusta kanssani!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...