20080528

Varaslähtö H&Mn syksyyn


(Klikkaa kuvaa isommaksi.)

Tässä esimakua Hennes&Mauritzin syksyn valikoimasta. Silmiin pistää kuinka paljon ja nopeasti suunnittelijat imevät vaikutteita( lue kopioivat) vallitsevia trendejä ja kuinka paljon ruotsalaisten muotibloggarien mielipiteet vaikuttavat katukuvassa. Ensimmäiset kuvan kengät ovat kuin suoraan nämä Vagabondin Jamit. Ne muistuttavat myös Chloen Opening Ceremonyn malliston kenkiä. Kova juttu talvella 07/keväällä 08 lahden tuolla puolen. Allekirjoittanutkin näistä kengistä innostui, mutta se oli vain ja ainoastaan siitä syystä että rakastui Chloen kiilakorkokenkiin ja etsin jotakin samantyyppistä. Niinpä ostin Jamit. Ruotsin puolella joka bloggari haaveili viimeistään keväällä näistä kengistä, ja luinpa jopa erään blogin kommenttipuolta sellaistakin että kommentoijat halusivat ostaa kyseisiä kenkiä käytettyinä bloggareilta jotka olivat ymmärtäneet niiden kuumuuden sinä aikana kun kengät eivät olleet vielä kaupoista loppuneet. Aika hurjaa!

Ruskea-musta-neule oli myöskin kovaa huutoa Ruotsin puolella viime talvena/keväänä. Minimarketista sai samantyyppistä pitkää neuletta ekstrapitkillä hihoilla ja ruotsalaisbloggarit yhdistivät sen mustiin paksuihin sukkahousuihin, mustiin nilkkureihin (ks. toinen kuva ylhäältä vasemmalta), prätkänahkatakkiin ja paksuun neulottuun huiviin.

Toisen rivin ensimmäinen neule on kopsattu Balenciagan syksyn 07 mallistosta. Tällaisia nähtiin myöskin Zarassa syksyllä 2007 ankkurinapein höystettynä, kylläkin ilman silitettävää siirtomerkkiä vai miksi tuollaista nyt kutsutaan.

Alhaalla oikealla musta mekko noudattelee Miu Miun kevään 2008 malliston linjaa. Tämä ja toinen musta mekko jossa on värikästä tylliä helman alla on suosikkejani näistä kuvista, kunpa ne olisivat todellisuudessa yhtä ihania!

Odotan tietenkin että pääsen näkemään ja "tuomitsemaan" nämä vaatekappaleet luonnossa, mutta vaikka nämä ovatkin kopioita, on se osa muodin normaalia kiertokulkua. Menee muistaakseni jotakuinkin näin: Isot muotitalot-> edelläkävijät, trendien haistajat->fashionistat, tavikseen vaikuttajat->edullisemmat vaateketjut-> tavikset. Joku asiaan perehtyneempi korjatkoon jos meni kovin mönkään;) Enkä tällä tarkoita että se olisi huono asia että tietyistä asioista otetaan vaikutteita vaan hämmästyttää kuinka Ruotsissa tietyillä bloggareilla on jo niin iso vaikutus massaan että H&M tekee kopioita bloggareiden suosimista vaateista! Näin H&M syksyllä 2008.

Kuva modefeberistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat bloggaamisen suola. Jätä käynnistäsi jälki, kerro mielipiteesi, kysy jos askarruttaa tai höpöttele muodista/jostain aivan muusta kanssani!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...