20110305

Kööpenhaminan reissuKööpenhamina on pyöräilijöiden kaupunki. Jalan liikkuvia ihmisiä kaupungin keskustan ulkopuolella on niukasti, ja jos mielii nähdä hieman enemmän kannattaa hypätä pyörän selkään. Liikkuminen on helppoa, nopeaa ja vaivatonta, joka paikkaan pääsee pyörällä. Etäisyydet ovat riittävän lyhyitä pyörän päällä, joten matkustamiseen ei tuhraudu turhaa aikaa.

  kuva lainattu osoitteesta www.spottedbylocals.com/copenhagen/mother

Spottedbylocalsista (www.spottedbylocals.com) Kööpenhamina-sivustolta löytyy runsaasti vinkkejä kivoista ruokapaikoista ja kahviloista, vierailemisen arvoisista paikoista ja  paikallisten omista suosikkiaktiviteeteista. Sivustolle on koottu kyseisessä kaupungissa asuvien paikallisten suosituksesta vinkkejä englannin kielellä niille jotka haluavan tutkailla kaupunkia paikallisen silmin ja löytää paikkoja joita turistioppaista ei ehkä löydy. Spottedbylocalsista löytyy vinkkejä myös Tukholmasta, käy kurkkaamassa osoitteessa www.spottedbylocals.com!

kuva lainattu osoitteesta www.spottedbylocals.com/copenhagen/mother

Matkamme pääasiallinen tarkoitus oli yhdistää Miike Snown keikka Vegassa ja turisteilu tuossa sympaattisessa ja lämminhenkisessä kaupungissa. Spottedbylocalsista bongattu italialainen ravintola Mother houkutteli nälkäisiä tyttöjä ennen keikkaa, ja painelimme herkullisten pizzojen perässä Vegan lähistöllä sijaitsevaan Motheriin osoitteeseen Høkerboderne 9-15.  Aluetta kuvaillaan Kööpenhaminan Meat packing districtiksi, mistä löytyy tyylikkäitä ravintoloita, kulttuuria ja yökerhoja trendinnälkäisille.
Alkupalaksi Motherissa tarjoiltiin herkullisia jättiläismäisiä oliiveita.


 

Ruokalistalta löytyi herkkuja moneen makuun, Ninnis päätyi prociutto-rucola-pizzaan.


Tyytyväiset tytöt suuntasivat pizzojen jälkeen Vegaan kohti Miike Snown keikkaa. Bändiltä on tulossa pian uutta materiaalia, sitä odotellessa!


Seuraavana päivänä suuntasimme kaupoille Strogetin varrella ja ympäristössä. Stroget on pitkä ostoskatu Kööpenhaminan keskustassa jonka varrelta löytyy kauppaa jos toista.
 

 Suosikkikaupaksi muodostui Message, jonka tulemisesta Ruotsiin allekirjoittanut haaveilee. Tanskalaisia merkkejä ja edullisempia omia brändejä yhdistelevästä Messagesta löytyy rentoa tanskalaista muotia ja asusteita.


Kööpenhaminasta löytyy paljon merkkejä joiden rantautumista hieman pohjoisempaan odotellaan kovasti. Kenkäkauppa Aldo osoittautui ihastuttavaksi kenkätaivaaksi, Ninnis ei tällä kertaa löytänyt haluamistaa kengistä kokoa joten ostossaldo Aldosta jäi kaikesta huolimatta nollaksi. Ja vieläkin harmittaa!


 Kuhinaa ja vilinää Strogetin ympäristöstä.


Vaikka sää olikin harmaa ja kalsea, näyttivät rakennukset silti kauniilta tämän turistin silmissä.


Shoppailua suoritettiin mukavissa perusvaatteissa, mukana lämmin kashmir-neuletakki ja t-paita Zarasta, farkut H&Mltä ja Converset. Tilavaan nahkaiseen olkalaukkuun mahtui vesipullo ja ostokset.


Lisää Kööpenhaminavinkkejä luvassa piakkoin!

2 kommenttia:

  1. Aina oppii kotikaupungistaan uutta. Mä olen käynyt tuossa italoailaisravintolassa, mutta en tiennyt, että sen nimi on Mother, hauskaa;)

    VastaaPoista
  2. Hihi, niinhän sitä voi oppia=)! Alkupalat olivat uskomattoman herkullisia, söin isoimman oliivin mitä olen ikinä nähnyt! Onnekas kun pääset käymään tuossa ravintolassa koska vain!

    <3Ninnis

    VastaaPoista

Kommentit ovat bloggaamisen suola. Jätä käynnistäsi jälki, kerro mielipiteesi, kysy jos askarruttaa tai höpöttele muodista/jostain aivan muusta kanssani!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...