20110403

KirjastoeväätTällä hetkellä luen Tukholman yliopistolla 15 opintopisteen kurssia Makroekonomi med tillämpningar, "makrotalous ja sovellukset" vapaasti käännettynä. Kurssi koostuu muutamasta luennosta ja pienemmistä laskuharjoitusryhmistä per viikko, myöhemmin kurssin edetessä laskuharjoitusryhmät loppuvat ja niiden sijaan alkavat seminaarit. Nämä vievät yhteensä aikaa noin 6-10 h viikossa, loppu on itseopiskelua. Koululla on iso kirjasto, mutta ongelmaksi on muodostunut (edullinen) ruokailu koulussa. Opiskelijaruokailua ei tueta Ruotsissa, joten yliopiston ruokaloissa, kahviloissa tai kioskeilla saa pulittaa pitkän pennin mahansa täyttämisestä. Sämpylät, kolmioleivät ja pikkusyötävät ovat noin 45-50 kruunua(5,20-5,80€) ja salaatti/lämmin ruoka pyörii 60-70 kruunun tienoilla (n.7-8€). Opiskelijabudjetilla tällaiset hinnat ovat yksinkertaisesti päivittäin liian korkeita. Ruokaloissa on mikroja joissa omia eväitä voi lämmittää ja ruokaloissa saa syödä vapaasti omia eväitä, mutta usein mikrojonot ovat pitkiä ja ruokailuun vierähtää helposti tunti ruuhkaisimpaan aikaan puoliltapäivin. Itse kaipaan lounasaikaan lämmintä ruokaa, sämpylät ovat mielestäni nälänsiirtoruokaa ja kylmä salaatti ei houkuttele vilukissaa.

Ratkaisu "edullinen ruoka+vältä jonot" on ruokatermospullo, jossa kotitekoinen ruoka pysyy lämpimänä.  Pirteisiin muovipurkkeihin voi pakata hedelmiä, vihanneksia, sämpylöitä tai muuta naposteltavaa lämpimän ruuan lisäksi. Usein pakkaan ruokatermospulloon keittoa tai nuudeleita, silloin tällöin myös "kiinteää ruokaa" kuten riisiä ja kastiketta. Ruokatermospullossa on kuppi ja taittolusikka, joten lämpimien eväiden syöminen sujuu ilman ihmeellisempiä lisätarvikkeita.  Ruokatermospulloja myydään retkitarvikekaupoissa, omani ostin Suomesta Partioaitasta noin 40€:n hintaan. Ruokahetki ratkaistu!

3 kommenttia:

  1. Varmaan aika monella sun jälkeen alkaa olemaan noita ruokatermospulloja siellä yliopistolla, kun ne tajuavat, että tuollaisia on keksitty! :-D Hyvää kevätpäivää sinne!

    VastaaPoista
  2. Sanna: Olen jopa ihmeissäni kuinka en noita ole nähnyt missään, niin kätevä kapistus. =)

    Ansku: Kiitos ihana, sitä tarvitaan. Useita satoja ja taas satoja sivuja edessä=P Hyvää sunnuntai-iltaa sinne!

    VastaaPoista

Kommentit ovat bloggaamisen suola. Jätä käynnistäsi jälki, kerro mielipiteesi, kysy jos askarruttaa tai höpöttele muodista/jostain aivan muusta kanssani!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...