20110711

Kesäinen viikonloppu Kalmarissa, osa 2/2

Kalmarin reissun osa 1/2 käsitteli itse Kalmarin seutua, ja osa 2/2 kertoo päiväretkestä Kalmarin vieressä olevalle Öölannin saarelle (ruotsiksi Öland). Öölanti on pitkä saari Ruotsin kaakkois-osissa, jonne pääsee mantereen puolelta Kalmarista siltaa pitkin. Pituutta Öölannilla on 137 kilometriä, leveyttä parhaimmillaan 16 kilometriä. Asukkaita saarella on yhteensä noin 25 000. Saaren mansikkapaikat löytää hyvin autolla kierrellen, etäisyydet ovat pitkiä ja nähtävyydet etäällä toisistaan.  

 Borgholmin kaupungin keskustan tunnelmallisia kävelykatuja.

Päiväretki autolla suuntautui kohti Öölannin pohjoisosassa sijaitsevaa Borgholmin kaupunkia, joka käsittää noin 11 000 asukasta (kesäaikaan kaupungin asukasmäärä tuplaantuu!). Kesäisenä lauantai-iltapäivänä pyörimme hetkisen Borgholmin viihtyisässä keskustassa ja suuntasimme keskustasta satamaa kiertelemään. 

 

Borgholmin vierasvenesataman tuntumasta löytyy kirkasvetinen hiekkaranta valkoisen Strand-hotellin edustalta, missä voi pyrähtää uimaan kuuman kesäpäivän lomassa! 

 
 Hotelli Strandin tiloista löytyy kesäaikaan suosittu yökerho, jossa afterbeach-meininki on taattu eri 
 artistien ja livebändien muodossa hiekkarannalla makaamisen tai lentopallo-matsin jälkeen.  

 
 Rannan/sataman pikkuisia kioskeja ja jätskikojuja.

Rannan läheisyydessä sijaitsevassa Societetsparkenissa voi pelata minigolffia ja nauttiskella virvokkeita, mikäli rannalla makaaminen ei innosta.

Nähtävyyksiä kaipaavalle löytyy Öölannin saarelta esimerkiksi Borgholmin linnan rauniot, kuninkaallisen perheen kesäpalatsi Solliden, kivikautinen kylä ja UNESCOn maailmanperintökohteisiin kuuluva Öölannin kalkkikiviylänkö. Saarta leimaa kaunis luonto, hyvät sääolosuhteet ja vanhat tuulimyllyt. Saarella riittäisi kierreltävää ja nähtävää useaksi päiväksi, tällä kertaa reissuni suuntautui vain Borgholmin kaupungin tienoille. Suosittelen Öölantia vierailukohteeksi erityisesti veneilijöille!

4 kommenttia:

 1. Kyllä nyt vaan matkakuume herää! Ihania kesäkuvia! Kehun samaan kommenttiin uusinta asukuvaasi, ihan nappi asu! Tosi tyylikäs olet, kuten aina :)

  VastaaPoista
 2. Pari viikkoa vielä niin teidänkin lomareissu koittaa! Aijaijai, siellä on varmasti ihanan lämmintä! Olen kade=)
  Ja kiitos asukehuista, mukava kuulla että tykkäät=)!

  Loistotorstaita sinne!

  <3Ninnis

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköistä seutua! Mä olen joskus monta vuotta sitten käynyt visbyssä Gotlannissa ja sekin oli tosi mukava paikka.

  VastaaPoista
 4. Öölanti oli ihana kesäpaikka, ja ehkä pääsen sinne vielä joskus toistekin. Hyvää olen kuullut myös Gotlannista, mutta kuuleman mukaan "tennisviikolla" näin heinäkuussa kannattaa Visbytä vältellä, ja ajoittaa reissu esim. elokuulle.=)

  <3Ninnis

  VastaaPoista

Kommentit ovat bloggaamisen suola. Jätä käynnistäsi jälki, kerro mielipiteesi, kysy jos askarruttaa tai höpöttele muodista/jostain aivan muusta kanssani!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...