20110414

Tukholman yliopisto
 Aula Magna on paikka, jossa suurin osa luennoistani tässä vaiheessa opintoja tapahtuu.  Makroekonomi-kurssilla on useita satoja opiskelijoita, joten kyse on todellisista massaluennoista! Massaluennoille löytyy kaksi salia Aula Magnassa, vasen ja oikea puoli.

Tältä Aula Magnan vasen luontosali näyttää sisältä, penkkiriviä toisen jälkeen auditoriomaisessa muodostelmassa.

Aurinkopäivinä Aula Magnan luentosalit kylpevät kauniissa luonnonvalossa ikkunoiden kautta.

 
Ylimmiltä penkkiriveiltä ei Ninnistä usein löydä, näkö ei riitä tihrustamaan näiltä korkeuksilta luennoitsijan Powerpointteihin ilman kiikareita. Ilman kiikareita -paikat ovat alempana, siellä ne tosiopiskelijat viihtyvät!

Aulan Magnassa on luentosalien lisäksi itseopiskelutilaa muutamassa kerroksessa, pöytäryhmät toimivat erinomaisesti ryhmätöitä väkertäessä, sekä lounasaikaan eväitä mutustellessa.Aula Magnan tilat ovat uudenanaikaiset ja viihtyisät, materiaalina on käytetty paljon luonnonmateriaaleja kuten puuta. Teemavärit ovat vihreä ja valkoinen puunsävyn lisäksi.
Seuraava rakennus on Allhuset, josta löytyy opiskelijoille tarkoitettuja palveluita. Kaksi kirjakauppaa (käytettyjen kirjojen kauppa ja Akademibokhandeln), pankkiautomaatti ja kårexpeditionen. Ylemmästä kerroksestä löytyy ruokala/ravintola. Allhuset sijaitsee Aula Magnan välittömässä läheisyydessä ja huonolla säällä Aula Magnasta voi kävellä sisäkautta Allhusetiin ja jatkaa vielä Lantikseen. Lantiksesta löytyy ravintola ja iso tietokonesali PC:llä ja Maceillä varustettuna.


Aulan Magnan edestä on näkymät maantiedeiden laitokselle (vihreä rakennus), sekä Arrheniuslaboratorion suuntaan(valkoinen rakennus oikealla).
Suurin kampusalue Frescatin rakennuksista taitaa olla Södra huset, josta löytyy kuusi siipeä! Siivistä löytyy perinteisiä luokkia ja pienempiä luentosaleja. 
Södra husetista löytyy kahviloita, ravintoloita, Pressbyrån- ja 7Eleven- kioskit. Rakennuksen toisesta päästä löytyy yliopiston kirjasto, josta löytyy kirjallisuuden lisäksi paljon lukutilaa ja ryhmätyöhuoneita.

 

Tämä tie vie suoraan pääkampusalueelta Frescatilta tunnelbanapysäkille Universitet(T). 

 
Siniset tunnelbanat(=metrot) vievät reippaat koululaiset koteihinsa päivän päätteeksi.

Opintojen myöhemmässä vaiheessa massaluentojen ollessa ohi, siirtyy opetus kauppatieteiden laitoksen alueelle Kräftriketiin. Kräftriket sijaitsee noin vartin kävelymatkan päässä pääkampusalue Frescatista, jota teille tässä postauksessa esittelin. Kräftriketistä tulossa omaa postausta kunhan siihen vaiheeseen etenen:)

Kivaa torstai-iltaa!

5 kommenttia:

 1. Heh, olen tainnut olla taas hieman epäselvä.
  Siis olen menossa Tukholmaan vasta toukokuun lopulla, mutta olen toki käynyt samanlaisella reissulla koulun kanssa pari vuotta sitten :P Mutta laitan toki postauksen asiasta sitten, kun pääsen Tukholmaan asti :DD

  VastaaPoista
 2. Mistäköhän oon keksinyt että olit tulossa lätäkön tälle puolelle samantien=D? Nyt vähän naurattaa, sattuuhan näitä väärinymmärryksiä!

  <3Ninnis

  VastaaPoista
 3. Nyt kun tutkin tuota mun postausta aiheesta, niin en ollut näköjään laittanut ajankohtaa ollenkaan :D
  No, näitä sattuu. Itse olen vain tyytyväinen että reissu on vasta edessä! <3

  VastaaPoista
 4. Tulipas kova ikävä Frescatille näitä kuvia katsellessa! :) Tuntuu, että siitä on ikuisuus kun viime elokuussa astelin Aula Magnaan ekan kerran tuhannen muun vaihtarin kanssa... Good times! :)

  VastaaPoista
 5. Ihana kuulla että viihdyit vaihtarivuotenasi/puolivuotenasi täällä=). Odottelen jo kovasti Aulan Magnan massaluennoista siirtymistä hieman pienempiin opetusryhmiin Kräftriketiin kauppatieteiden yksikön puolelle. Aurinkoista pääsiäistä!

  <3Ninnis

  VastaaPoista

Kommentit ovat bloggaamisen suola. Jätä käynnistäsi jälki, kerro mielipiteesi, kysy jos askarruttaa tai höpöttele muodista/jostain aivan muusta kanssani!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...