20110412

Välitentti takana, elämä edessä

Heipsis ihanaiset! Tänään aamulla oli Makroekonomi med tillämpningar-kurssin (=makrotaloustiede ja sovellukset) ensimmäinen välitentti, dugga. Koska kurssi on laaja 15 opintopisteen kurssi, on tentti hajoitettu vapaaehtoisiin välitentteihin ja pakolliseen lopputenttiin. Välitentit suorittamalla saa korvata osan lopputentin kysymyssarjoista näin halutessaan, ja lukemista ei kasaudu niin kovasti kurssin loppua kohden. Hyvä ratkaisu mielestäni. Tämän välitentin takia yliopiston kirjastossa on siis vietetty aikaa viime päivinä tiheämmin tenttiin lukien, mutta nyt saa hieman hengähtää ja siirtyä normaaliin elämisrytmiin. Huh ja thank god. Kiva hieman hengähtää ja puuhailla niinkin arkisten asioiden kuin pyykin pesemisen parissa, vaikka on se opiskelu palkitsevaa!

 
 Kurssikirjoista toinen, eli tämä kyseinen kirja on englanniksi kirjoitettu. Kurssi on muilta osin järjestetty ruotsiksi, tulevien esseiden ja suullisten esitelmien tuottaminen ruotsin kielellä luonnollisesti jänskättää. Ja juu, sanakirjoja ei saa käyttää kokeessa. Hmmmp. Shokkihoitoa, näin se kielitaito opitaan=D.
 Alleviivauksia, muistilappuja, muistiinpanoja marginaaleissa, nuolia, selityksiä, kuvia, kuvioita. Niistä on pänttääminen tehty!

Eriväriset muistilaput kohentavat huomasti puisevien kirjojen olemusta, ja lappuihin voi kirjoitella ja piirrettä apuselostuksia vaikeasta asiasta. Erityisesti vaikeaselkoiset kaavat kirjoittelen ylös ja hajotan osiin, kuten tässä lapussa. Keskuspankin rahan kysyntä ja tarjonta ei ollut sittenkään niin vaikeaselkoinen kaava, vaikka heprealta se näyttää ensivilkaisulla.

Harjoitusryhmien meininkiä, taulu täynnä kansantaloustiede-hepreaa;)


Haluaisitteko nähdä Stockholm Universitetin kampusaluetta ja tiloja, nyt kun kerta kertoilen laveammin elämästäni Tukholman puuhailujen muodossa? Miltäs kuulostaa? Postaus Tukholman yliopistosta?

<3Ninnis

P.S Tiedoksi niille, jotka ovat kiinnostuneita opiskelusta Tukholman yliopistossa: Hakuaika loppuu 15.4.2011 syksyllä 2011 alkavaan koulutukseen, joten kipin kapin osoitteeseen studera.nu, mikäli haaveilet opiskelupaikasta Ruotsissa ja et pidä pääsykokeista!

7 kommenttia:

  1. Kuinka hyvin oikein puhut ruotsia?
    Mä en sillon kolme vuotta sitten uskaltanut lähteä ihan Tukholmaan asti huonon ruotsinkielentaitoni takia, vaikka loppujen lopuksi Tukholman yliopiston opiskelijaksi päädyinkin. Mietiskelen tässä maisteriopintoja ja sitä, että jos tällä kertaa lähtisikin tekemään ne sinne ihan paikan päälle (^__^)

    VastaaPoista
  2. ehdottomasti halutaan. mitä aineita ja arvosanoja muuten kirjoitit yossa? miksi päätit vaihtaa vaasasta tukholmaan kun etkö sä ollut jo opiskellut siellä jo useamman vuoden, saako noit opintoja hyväksiluettua? sulla on niin huippu blogi, yksi suomen parhaita :)

    VastaaPoista
  3. NEEDJA: Lukiotaidoilla mennään. Opiskelin B-ruotsia(sitä keskipitkää). Arvosanat olivat n. 9 luokkaa lukion päättötodistuksessa ruotsin osalta, ylioppilaskirjoituksissa kirjoitin kuitenkin laudaturin. Apua oli varmasti siitä, että opiskelin muutamia kursseja A-ruotsin ryhmässä B-ruotsin sijaan.

    Ei sitä kielitaidon puutetta tarvitse pelätä, täytyy vaan päästä sen kynnyksen yli ja sönkätä ruotsia, vaikka englanti olisi helpompaa. Eritoten Tukholmassa on kovasti maahanmuuttajia ja ulkomaalaistaustaisia henkilöitä, jotka eivät puhu kovin hyvin ruotsia, joten ruotsalaiset ovat hyvin tottuneita meihin sönkkaajiin, eivätkä paheksu yrittämistämme lainkaan. Päinvastoin, enemmän he arvostavat yritystä, aivan kuten itsekin arvostaisin yritystä suomen kielen osalta sitä taitamattomalta! Joten ei hätää ja tänne vaan! Suuri osa maisteriohjelmista on mielestäni englanniksi, ja englannillahan täällä pärjää joka paikassa, jos se ruotsin kieli kuitenkin tuntuu vieraalta ja vaikealta.

    Suoritatko siis opintoja japanologiasta etänä englanniksi Tukholman yliopistosta, vai miten opiskelusi toimii? Ja koska sulla on maisteriopinnot ajankohtaisia?

    Tervetuloa tänne vaan, kovasti kannustan sua ja puolestapuhun tietenkin tännetulemisen puolesta=D!


    <3Ninnis

    VastaaPoista
  4. Anonyymi: Haha, lensin melkein pehvalleni tuosta kehusta, kiitos tuhannesti ja kumarrus päälle! Olen hyvin imarreltu, kiitoksia kehuista ihanainen, kuka sitten ikinä oletkaan=)!

    Kirjoitin äikän, reaalin, pitkän matskun, ruotsin ja enkun, joista pitkä matsku oli ylimääräinen. Kirjoitin ylioppilaaksi 2004, ja sen jälkeen tuo yo-systeemi on ilmeisesti hieman muuttunut rakenteeltaan "mitä aineita pitää kirjoittaa/mitä voi valita kirjoittavansa". Reaalista kirjoitin biologiaa ja maantietoa, tyypillistä luonnontiedelukion käyneelle;).

    Vaasassa ehdin opiskella kauppatieteitä tuotantotalous pääaineenani 1,5 vuotta. Toistaiseksi opinnoistani on hyväksytty noin puolet Tukholman yliopistossa, ja toivottavasti vielä hieman lisää myöhemmässä vaiheessa "vapaavalintaisten opintojen" osalta. Toisaalta tahtoisin opiskella täällä kieliä tai viestintää vapaavalintaisina opintoina, tai lähteä vaihtoon, joten siksi en ole vielä käynyt tyrkyttämässä ihan kaikkia opintojani opintovastaavalle. Vähän kikkailua, jotta saan itse pähkäillä ja pohtia tulevaisuutta ja valintojani vielä hetken=)

    Syyt lähtööni Ruotsin puolelle olivat yksinkertaisesti optimaalinen tilanne lähteä ulkomaille, ja halu kokeilla siipiään Tukholmassa asuen. Iso kaupunki, uudet kuviot ja hivenen sosiaalisempien ruotsalaisten asenne houkuttelivat, joten keräsin rohkeuteni ja lähdin! Katunut en ole;) Vaasassa ei ole mitään vikaa, veri vain veti Tukholmaan vahvemmin=).

    Kevätterkuin,

    <3Ninnis

    VastaaPoista
  5. Jep, täällä Vaasassa on Tukholman yliopiston Itä-Aasian tutkimuksen yksikkö, jossa oon nyt tekemässä kandia. Luultavasti suuntaudun seuraavaksi jonnekin muualle kouluun kuin Itä-Aasian tutkimuksen alalle, mutta ehkä sitten jossain elämänvaiheessa haluttais käydä tekemässä maisterikin aiheesta.

    Noh, siinä tapauksessa sulla on hieman parempi kielitausta kuin mulla, mutta mikäli englannilla pärjää kouluelämässäkin aluksi, niin kyllähän sen ruotsin oppii sitten siinä sivussa :P
    Ei sinänsä ulkomaille muuttaminen pelota, sekin on jo kerran koettu xD

    VastaaPoista
  6. Oletko siis synt. 1985? Jos, ihanaa, ikätoveri! Itse olisin myös halunnut Stokikseen opiskelemaan mutta olin omasta mielestäni niin vanha ja "valmis" ts. gradua vaille VTM, etten enää uskaltanut. Onneksi pääsin tänne kuitenkin töihin ja ollut kyllä nappiratkaisu.

    Mahtavimpia blogeja nää sinun ja siskosi, go teidän perhe! :)

    VastaaPoista
  7. Syntymävuoteni on 1986, mutta melkein ikätoveri;). Onneksi asiat järjestyivät osaltasi, Tukholma on ihana kaupunki!

    Kiitän omasta ja siskoni puolesta:)!

    Aurinkoisia keväthetkiä!

    <3Ninnis

    VastaaPoista

Kommentit ovat bloggaamisen suola. Jätä käynnistäsi jälki, kerro mielipiteesi, kysy jos askarruttaa tai höpöttele muodista/jostain aivan muusta kanssani!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...