20110901

Syksyn aloitus yliopistolla / päivän asu 20110831

Tunnelmia Tukholman yliopistolta syyslukukauden avajaispäivänä
.
Koulu on vihdoin alkanut, ihanaa! Olen syksyihminen, ja koulun alkaminen on SE merkki todellisen syksyn alkamisesta. On tätä Tukholman yliopistolla palloilua jo odotettu! Rutiineja ja kouluympäristön vilinää, kirpeitä aurinkoisia syyspäiviä.

Lintukin on vihdoin tullut takaisin Göteborgista, joten tiedossa paljon koululounaita ja yhteistä kirjastoaikaa, jei! Oma syksyni on täynnä tohinaa kunnollisen kesälomailun vastapainoksi, ja hyvä niin, ei tule tylsiä hetkiä tämän tytön elämässä! Nyt alkusyksystä löytyy kauppatieteiden opiskelijan lukkarista mikrotaloustiedettä ja statistiikkaa(tilastotiedettä=matematiikkaa), ja myöhemmin talvipakkasten aikaan luvassa juridiikkaa. Lueskelen alkusyksyn tuplatahtia, eli jouluna kasassa pitäisi olla 45 opintopisteen pistepotti "normaalitahdin" 30 opintopisteen sijaan. Haluaisin jo niin kovasti syventyä aineopintoihin laaja-alaisten ja yleispätevien opintojen sijaan, jollaisten kanssa tulen vielä syksyn pakertamaan. Jos kaikki menee niinkuin pitää, niin ensi keväänä tammikuussa aloitan pääaineopinnot(vihdoin ja viimein!), ja siitä 1,5 vuoden kuluttua olenkin valmis ekonomi! 

Koska luvassa on juuri nyt paljon töitä opintojen suhteen, tulee iso osa ajastani kulumaan koulukirjojen parissa. Ensimmäiset lukuhetket kirjastossa on jo vietetty, jatkoa seuraa!

Koulunalun yhteydessä muutin myös uuteen asuntoon, joten edessä sisustusta ja juoksemista huonekalujen perässä. Kiinnostaisiko teitä asunto-/sisustusjutut? 

Onkos siellä jo opiskelut ja työt alkaneet kesälomien jälkeen? Kuulisin mieluusti vähän teidän kuulumisia, joten rohkeasti kommettilootan puolelle vaikka anonyymisti, jos muuten kommentointi ujostuttaa. Täällä ei olla purevaa sorttia!

Päivän asuna:

Zara / Nahkatakki, housut, laukku
COS / Neule
Topshop / T-paita
Converse / Kengät

10 kommenttia:

 1. Oi kun nätin värinen paita!

  Syksisi kuulostaa kiireiseltä, mutta on se varmasti sen arvoistakin ^^


  Blogissani on meneillään arvonta, tule kurkkimaan jos haluat osallistua! ^^

  xx indie by heart

  VastaaPoista
 2. Kiinnostaa kovasti sisustus/asuntopostaus! Loman jälkeen kuukausi töissä on mennyt tosi vikkelään :)

  VastaaPoista
 3. Joo, maisteriopinnot on alkaneet Lundissa maanantaina. Ja ihan rytinällä, illat on menneet ryhmätyötä tehdessä yliopistolla oikein kunnon ruotsalaiseen tyyliin eli todella perinpohjaisesti asioista keskustelemalla :D

  Hauskaa koulun alkua!

  VastaaPoista
 4. Toisen tukholmalaisen on pakko kysyä: Mistä löytyi kämppä? :) Andra hand?

  VastaaPoista
 5. Syksy on kyllä kivaa aikaa, kun tulee rutiinit ja säännöllisyys elämään. Onko yliopistollasi kuinka paljon suomalaisia opiskelijoita?

  VastaaPoista
 6. Indie by Heart: Kiitos vinkistä, kävin osallistumassa sormusjahtiin!

  Aha: Niinhän se taitaa olla kun rutiinit puskevat päälle, aika vain hurahtaa eteenpäin! Kohta onkin sitten joulu, hihi! Asunto-/sisustuspostausta tekeillä lähiaikoina, pysyhän kanavalla! Ja kiva huomata että liityit lukijaksi, olet 50. lukijani, wautsi!

  Kaisu: TOivottavasti siellä on kivat ryhmätyökaverit siellä Lundissa, pidähän vähän jöötä niille niin saatte sitten keskustelun sijaan jotain aikaiseksikin;)! Tsemppiä koulutehtävien kanssa, täälläkin tullaan pian pakertamaan ryhmätöiden parissa!

  Marsu: Asunto löytyi Blocketista, andrahandskontrakt kyseessä. Kiven alla kaikenmaailman asuttavat koloset täällä Tukholmassa, hui että! Saa olla onnellinen jo pelkästään siitä, että on katto pään päällä! Missäs muodossa ja millä seuduilla siellä asustellaan(jos vaan saa udella)?

  Anonyymi: Eikö olekin, varsinkin tämä alkusyksy on ihanaa aikaa! Jaa-a, nytpä pistit kiperän kysymyksen! Paljon on vaihto-oppilaita Suomesta ja varmaankin muutama kourallinen pysyvästi opiskelevia/Tukholmassa asuvia. Itse tunnen yliopistolta neljä täällä pysyvästi opiskelevaa suomalaista, joten määrä saattaa olla hyvinkin suurempi kuin muutama kourallinen!

  <3Ninnis

  VastaaPoista
 7. hauskaa lukuvuoden aloitusta kaunis! :) onkos sulla kuinka paljon opintoja jäljellä nyt sitten?
  ihanan rento asu ja toi paita on niin herkullisen värinen! Ihanaa viikonloppua myös sinne!

  VastaaPoista
 8. Katja: Kiitos kovasti söpöliini! Hmm, suurinpiirtein kaksi vuotta vielä jäljellä, hyvällä tsägällä valmistun nopeammin=) Ja kiitos asukommenteista, tämä paita onkin varmaankin ainoa väripilkku jäljellä kesän värivillityksestä, joka toimii myös syksyllä=) Superviikkaria sinne, kauniita syksyisiä päiviä!

  <3Ninnis

  VastaaPoista
 9. Ninnis: Myös andrahand, Kungsholmen, toivon että saisin asua täällä ainakin hetken, mutta toisaalta olisi tarkoitus ensi vuonna alkaa katsella omaa (en tosin haluaisi elää velkavankeudessa minkään Tensta-yksiön vuoksi, että katellaan mitä mieltä pankki on...). Andrahandista kun voi joutua lähtemään nopeastikin jos vuokraemäntä haluaa palata.

  Älskar STHLM / hatar STHLM. :)

  VastaaPoista
 10. Marsu: Juu ymmärrän hyvin mitä tarkoitat! Täällä ollaan samoilla linjoilla, muutaman vuoden kuluttua oma, niin pääsee eroon tuosta "koska joudun taas muuttamaan" takaraivofiiliksestä. Tsemppiä sinne asuntoasioden kanssa, toivottavasti saat asua vielä pitkään ihanalla Kungsholmenilla Tenstan sijaan;)

  <3Ninnis

  VastaaPoista

Kommentit ovat bloggaamisen suola. Jätä käynnistäsi jälki, kerro mielipiteesi, kysy jos askarruttaa tai höpöttele muodista/jostain aivan muusta kanssani!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...