20110911

Yksiön sisustus, osa 1 (keskeneräinen)

Tässä on pohjapiirros 35m2 suuruisesta yksiöstäni, johon muutin elokuun viimeisenä päivänä vuokralle. Yksiö sijaitsee Brommassa, lähellä Sundbybergiä luoteis-Tukholmassa. Asunto oli alkujaan hyvässä kunnossa. Lähtökohtina olivat vaaleat seinät ja parketti olo-/makuuhuoneessa, uusi keittö korkeakiiltoisilla valkoisilla kaapeilla ja tummalla laattalattialla. Eteinen oli myöskin uusittu, ainoastaan kylpyhuone on hieman vanhahtavaa tyyliä. Opiskelijabudjetilla huonekaluostokset tehtiin tietenkin Ikeassa. Asunto on vielä toistaiseksi hieman keskeneräinen, mutta kuvistaa saa osviittaa sisustuksesta. Yksiön sisustus osa 2 valmiista asunnosta tulossa seuraavan viikon aikana!

Olo-/makuuhuone on jaettu toiminnoiltaan kahteen eri tilaan: Olohuonemaiseen tilaan, ja makuuhuonenurkkaukseen. Kaikki kalusteet ovat Ikeasta. Olohuoneesta löytyy KARLSTAD-sohva divaaniosalla ISUNDA-harmaa päällisillä. TV-kaappi on BESTÅ-sarjaa, tässä kaapissa on valkoiset korkeakiiltoiset ovet (siniset pintatarrat odottavat vielä poistoa, ovet ovat siis valkoiset eivätkä siniset;)) ja kaapin päältä löytyy lasilevy korkeakiiltoisen vaikutelman jatkamiseksi.
Lattialle haluttiin alunperin mustavalkoraidallinen IKEA STOCKHOLM RAND-matto. Matto oli valitettavasti loppuunmyyty joka ikisestä Ikeasta täällä Ruotsissa, ja seuraavaa toimitusta varastoihin ei ollut luvassa lähiaikoina. Raidallisen maton tilalle löytyi kakkosvaihtoehto: Ripaus luksusta lehmäntaljan muodossa! KOLDBY-lehmäntaljoja oli useita eri värisiä ja kokoisia, ja pitkän pähkäilyn tuloksena "poronsävyinen" matto päätyi olohuoneen lattiaa koristamaan. Mustavalkoisen raidan kaipuussa sohvapöydäksi  valittiin alennuksessa oleva ALBACKEN, joka on ilmeisesti poistumassa valikoimasta. Siksakkuvioitu ALBACKEN oli hintansa puolesta edullinen (n. 50€ alkuperäisen 130€ sijaan) ja sohvapöytä sopi kokonsa puolesta erinomaisesti sohvan kaveriksi.
Sohvan takaa löytyy sänkynurkkaus ja muutama lipasto. Sängynpääty BRIMNES toimii näppärästi yöpöytänä ja mini-kirjahyllynä, johon ajattelin harvat omistamani kirjat sijoittaa. BRIMNESIN päältä löytyy kaksi punaista JANSJÖ-led-valaisinta, jotka on suunnattu taipuisan varren ansiosta niin, ettei valo sokaise vastaheränneen silmiä. Sängyn alta löytyy sängynaluslaatikko, jossa säilytän lakanoita kaappitilan vähyyden vuoksi. Tarkoitus on erottaa makuualue oleskelutilasta kevyellä vaijeri+verhoratkaisulla, jolloin petaamattoman sängyn voi piilottaa näppärästi verhon taakse niin toivottaessa. Seinästä seinään kiinnitettävään DIGNITET-vaijeriin on tarkoitus ripustaa HEDDA BLAD- verhot.
Sänky on tavallinen 140cm leveä runkopatka metallijaloilla ja petauspatjalla, myöskin Ikeasta. Sängynpääty BRIMNES on tarkoitettu 160 cm leveille sängyille, mutta toimii mielestäni hyvin hieman kapoisammankin sängyn kaverina. Kirkkaanpunainen karvamatto saa kenkään heti kun sängyn kaveriksi löytyy jokin toinen mieluinen matto, tämä kirkkaanpunainen väriläiskä on melko hallitsevan sävyinen ja hieman liian isokokoinen.
Sänkyä vastapäätä sijaitsee kaksi MALM-sarjan laatikostoa kolmella laatikolla, valkoisena. MALM-sarjasta löytyy vastaava kuuden laatikon lipasto, mutta kaksi kolmen laatikon lipastoa tuli halvemmaksi kuin yksi kuuden laatikon(?!). Kummallista, kooltaan ja ulkonäöltään tämä Ninniksen yhdistelmä on samanlainen kuin kuuden laatikon MALM-lipasto.
Keittiön puolelle päätyi BJURSTA-ruokapöydän mustanruskeana (koko 90x90cm), joka tarvittaessa laajenee suuremmaksi lisälevyjen avulla. Ruokapöydäntuoleina toimivat pinottavat MARTINit, mustana.  Katosta roikkuu keittiön ilopilkku, kuparinsävyinen GNEJS-lampunvarjostin.



Eteisestä löytyvät vaatekaapit lasisilla ovilla, joista ei onneksi näy tipantippaa läpi. Katossa roikkuu valkoinen kiiltäväpintainen LÖBBO-varjostin, ja seinällä nojailee HOVET-peili sulassa sovussa TJUSIG-kenkähyllyn ja mustan SKÄR-hattuhyllyn kera. Peilin vieressä sijaitseva palli sisäänsä säilytystilaa, ja pallin päälle on helppo laskea kauppakassit tai laukku kotiin tultaessa. Palli Granitista.


Tältä täällä näyttää, pientä hiomista ja siivoilua vielä tämän viikonlopun aikana tiedossa. Postaus valmiista asunnosta mm. huoneenjakajaverhon kanssa tulossa ensi viikon aikana, pysy kanavalla!

11 kommenttia:

  1. Tuo keittiö on ihan hurjan ihana!♥ Mä niin odotan meidän keittiöremppaa. Ei tee mieli ees tehdä ruokaa tuossa nykyisessä kun se on niin mitään sanomaton:/

    Anniina

    VastaaPoista
  2. Moikka Ninnis :)

    Kiva koti sulla; onks toi Karlstad -sohva mukava istua? Ajattelin nimittäin JUST tota mallia ja väriä!

    Ei kai vaan oo liian kova...? En nyt just ennätä Ikeaan ja kun bongasin tän sun postauksen, jossa sohva on, päätin kysäistä :)

    VastaaPoista
  3. Mahtava pohjaratkasu yksiöllä!:) Tykkään paljon! Ihana kun tulee tollanen fiilis monesta eri huoneesta. Ite asun myös yksiössä, mutta enemmänkin ehkä sellasessa yhessä isossa avoimessa huoneessa.

    Ja himoitsen täällä myös keittiötä ja kylpyammetta♥

    -Anna

    VastaaPoista
  4. Aivan ihana asunto! Toi keittiö sai mun sydämen sykkimään aika villisti, miten upea! Huoh, meillä on asunnon etsintä käynnissä. Ajateltiin kahdestaan (+koira) mahtua vähän pienempään asuntoon keskustaan. Toi 35 neliötä olis justiinsa passeli. :P Voi kun täältäkin löytyisi noin upeita asuntoja, kun sulla, huoh..<3

    VastaaPoista
  5. Anniina: Voih, mutta teidän keittiöstä tulee rempan jälkeen varmasti superhieno, sitten kelpaa laittaa ruokaakin=)

    <3Ninnis

    Noora: Hmm, mielestäni sohva on sopivan kova, jottei sohvaan uppoa joka kerta kun takamustansa siinä lepuuttaa. Mutta en pidä sohvaa samalla tavalla kovana kuin esimerkiksi Klippania, josta suorastaan pompahtaan ylös siihen istuutuessaan. Klippaniin verrattuna Karlstad on reilusti mukavampi "tavallinen sohva". Suosittelen Karlstadia mikäli olet samoilla linjoilla kanssani!

    <3Ninnis

    Ulrika: Kiitos söpönen=)! Vielä pienimpiä sisustusjuttuja vailla, mutta isoimmat jutut on nyt hankittu.=)

    <3Ninnis

    Marjaana: Kiitos ihanainen=)! Jotain kivoja pieniä sisustusjuttuja vielä hamuan, mutta muilta osin voikin sitten sanoa että valmista tuli!Hih

    <3Ninnis

    Anna: Heippa Anna! Juu täällä yritetään huijata ja saada asunto tuntumaan kaksiolta yksiön sijaan, kjäh=) Käy kurkkaamassa yksiön sisustus osa 2, siellä kuvia huoneenjakajaverhosta ja siistitystä kodista=) http://ninniksenblogi.blogspot.com/2011/09/yksion-sisustus-osa-2.html Kiva kun kävit kommentoimassa=)

    <3Ninnis

    Niina: Kiitos kovasti, täällä elellään kuin kodissa konsanaan! Keittiö on asunnon parhaita puolia, siellä kelpaa kokkailla! Hurjasti tsemppiä asunnon etsintään, toivottavasti löydätte mieleisen asunnon pian!

    <3Ninnis

    HELENA ROOM: Tack för din komplimang Helena! Vad kul att få höra att en inredningsredaktör tycker om min inredning, wow=)!

    <3Ninnis

    VastaaPoista
  6. Mikä tuolla sängynpäädyn "alla" on kun päädyn jalkojen välistä ei näy seinää vaan jotain valkoista? Mietin tässä meinaan juuri, että miltähän näyttäis 120 senttisessä sängyssä 140 senttinen sängynpääty... Olis hassun näkönen jos jalkojen välissä olis "tyhjää tilaa". :D Oot ilmeisesti laittanut jonkun levyn sinne taakse vai kuinka?

    VastaaPoista
  7. Löysin tänne googlettamalla Karstad-sohvaa. Kertoisitko kokemusta sohvasta, olen miettinyt tuon sohvan hankintaa ja just divaaniosalla.

    VastaaPoista
  8. Haluan työntyä sinuun, koska olet ihana :)

    VastaaPoista

Kommentit ovat bloggaamisen suola. Jätä käynnistäsi jälki, kerro mielipiteesi, kysy jos askarruttaa tai höpöttele muodista/jostain aivan muusta kanssani!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...