20111102

Väriä kutreille L'orealin Récital Préférence Les Blondissimes-sarjan sävyllä 03, vaaleista vaalein tuhka / Hairdyeing with L'oréal Paris Récital Préférence Les Blondissimes 03 Lightest Ash Blonde

Edellisestä vaalennuskerrasta on vierähtänyt jälleen noin kaksi kuukautta, joten oli aika marssia Åhlens-tavaratalon hiusväriosastolle poimimaan tyven vaalennusta varten sopiva väri.  Olen värjännyt hiukseni useiden vuosien ajan markettiväreillä, ja näin teen jatkossakin kalliiden kampaamokäyntien sijaan. Kymmenesosalla kampaamokäynnin hinnasta saatava markettiväri on melkoinen säästö kenen tahansa kukkarossa. Olen yleensä lätrännyt väriä päähän melko rennolla otteella onnistuneesti, joten sen ihmeellisempiä kikkakonsteja tai erityistä ammattitaitoa ei vaadita. Tarvittavat ohjeet löytyvät purkin kyljestä ja ohjevihkosesta.

Hiukseni ovat pituuksien osalta vaaleat, joten kuten aikaisemmissakin värjäyspostauksissa (ks. täältä tai klikkaamalla tunnisteista "hiukset") tarkoituksena oli vaalentaa maantiensävyistä/rotanharmaata tyveä.
 
 


Valitsin värjäysoperaatioon tällä kertaa hieman tuhdimpaa vaalennusväriä, ja päädyin L'oréal Paris Recital Préférencen Les Blondissimes-sarjan kestoväriin numero 03, vaaleista vaalein tuhka. Hinta noin 14 euroa. Edellisellä värjäyskerralla tyveni ei vaalentunut toivotulla tavalla riittävästi Casting Crème Gloss Glossy Blonds sävyllä 1021, joten tällä kertaa valitsin aseekseni todellisen vaalennusvärin Les Blondissimes-sarjan joukosta.
Paketin kyljestä löytyvän värjäyskartan mukaan tämän värin pitäisi pystyä vaalentamaan tyvikasvuni ilman ongelmia, ja antamaan koko kuontalolle kylmänsävyisen vivahteen tuhkansävyisyyden vuoksi. Oman tyven sävy on kirkkaan vaalean (lue: maantienvärisen) ja erittäin kirkkaan vaalean
(lue: vaalean) välimaastossa, joten lopputulos pitäisi olla toivotun kaltainen. 
Väriaine tummui melkoisesti 40+5 minuutin vaikutusajan myötä(tyvi 40 min, koko pää 5min, yht. 45min), joten lyhensin vaikutusaikaa noin viidellä minuutilla. Rupesi pelottamaan, harmaanliilaa tukkaa en halunnut. 45 minuutin vaikutusaikaa ei saa pakkauksen mukaan ylittää. Hiusteni pituudesta johtuen meinasi väriaine loppua pituuksia värjätessä, vaikka aiemmin väriaineet ovat riittäneet mainiosti myös pituuksiin. Eli taitaa olla tämän tytön tukka vain venähtänyt salakavalasti väripurkin koon ollessa sama kuin ennenkin=D.
Lopputulos oli toivotun ja odotetun kaltainen. Tyvikasvuni on kauttaaltaan vaalea, vaikka tyvestä löytyi sävyeroja aiemmasta värjäyksestä johtuen. Tyven osalta hiuksiin jäi hieman lämpöä tuhkaan taittavasta sävystä huolimatta, mutta näin on käynyt aina aiemminkin.
Pituudet ovat kauniisti kylmemmän sävyiset kuin aiemmin, joten tässä sävyssä "tuhka" todella toimii (ei näy valitettavasti kuvissa niin selkeästi kuin luonnossa)! Vaikka tyvi onkin pituuksiin verrattuna selkeästi lämpöisempi eikä aivan yhtä vaalea, on lopputulos kokonaisuudessaan luonnollinen eikä sävyeroa tyven ja latvojen välillä huomaa.
Plussaa Les Blondissimes-sarjan sävylle 03 vaaleista vaalein tuhka sävyn kylmyydestä(näitä todella toimivia kylmänsävyisiä markettivärejä on vaikea löytää), ja isosta purtilosta tehohoitoainetta. Miinusta vaalennusaineelle ominaisesta voimakkaasta ammoniakin tuoksusta ja melko pitkästä vaikutusajasta(n.45 min). Ostan varmasti jatkossakin, tässä on uusi haastaja vanhalle suosikkisävylleni Récital Préférence 10.1 Helsinki!

It has been a while since the last time I did my roots. I dye my hair with regular beauty department haircolors instead of sitting at a salon ending up paying ten times more. My original color is a greyish light brown and I picked L'oréal's Recital Preference Les Blondissimes to deal with my roots and to get a cold ashy overall shade to my blonde hair. I used shade 03, Lightest Ash Blond to get rid of the golden blond look that I had before. The haircolour turned out great, even though my roots stayed a bit on the warmer side. I'm really happy with the results, this haircolor really did the job. Recommend trying this if you want that ashy blonde look!

6 kommenttia:

 1. Tosi onnistunut ja luonnollisen näköinen lopputulos! Mä en ole uskaltanut alkaa vaalentamaan koko päätä, mutta raitoja olen silloin tällöin kotona tehnyt.

  VastaaPoista
 2. Hyvin onnistui! :) Ihanan näköiset hiukset sinulla!

  VastaaPoista
 3. Itse en yleensä luota kaupan väreihin, mutta tästä tuli kyllä tosi hyvä :)

  VastaaPoista
 4. Hanilo: Kiitos, kiva kuulla! Kyllä noilla kaupan väreillä vaan saa yllättävän hyviä tuloksia aikaiseksi. Oih, itsekö olet raidoittanut? Miten onnistuit? Folioilla vai myssyllä vai? Saa laittaa vinkkejä tulemaan, haluaisin testata omien hiusten raidoittamista=)

  <3Ninnis

  Merenhelmi: Kiitos! Äidiltä on tullut perittyä hyvät hiusgeenit, joten kiitokset kuuluvat oikeastaa sinne suunnille=) Tervetuloa kommenttilootan puolelle jatkossakin Merenhelmi=)

  <3Ninnis

  Nirso: Itsellä nuo kaupan värit tuntuvat toimivan erinomaisesti, vaikka alkuun tukka oli latvoista melko "hopeainen(lue harmahtava). Nopeasti tasoittui kuitenkin parin pesun jälkeen ja nyt latvat ovat "normaalit tuhkansävyiset"=D. On jo sen verran kuivahtanutta ja käsiteltyä tuo latva, että imaisee värit itseensä salamannopeudella.

  <3Ninnis

  VastaaPoista
 5. ostin ite kans ton värin , ku siin on vetyperoksiidii ni tuliko hiukset huonoon kuntoon värjäämisen jälkee tai rasittiko se paljo hiusta ?

  VastaaPoista
 6. Anonyymi: Ei ainaskaan täällä, vaikka tietenkin värjäily vaikuttaa hiuksiin yksilöllisesti. Riippuu varmasti paljon hiuslaadusta ja hiusten kunnosta. Mutta täällä on ainakin hyvät kokemukset!

  <3Ninnis

  VastaaPoista

Kommentit ovat bloggaamisen suola. Jätä käynnistäsi jälki, kerro mielipiteesi, kysy jos askarruttaa tai höpöttele muodista/jostain aivan muusta kanssani!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...