20110422

Opiskelijoiden bileristeily Riikaan

 Iso osa Tukholman kavereistani oli lähdössä maanantaina Riikaan opiskelijaristeilylle. Ajattelin passaavani kyseisen risteilyn, mutta ystävieni suostuttelu sai minut heltymään viime hetkillä. Risteily oli loppuunmyyty, mutta kaverin viime hetken peruutus oli onneni ja sain paikan risteilyltä. Maanantaina tuli siis kiirus pakata kimpsut ja kampsut mukaan ja siirtyä kohti Frihamnenin terminaalia. 

  Aurinkoinen ja lämmin sää suosi näitä risteilijöitä, kannella tarkeni ihailla saariston maisemia ja nauttia kuplivasta keväisestä tunnelmasta!

 Koko laiva oli varattu noin 1800 opiskelijaa varten, joten menon ja meiningin puutetta ei ilmennyt! Illan ohjelmassa oli esimerkiksi speed datingiä, pool partyt, salsa-opetusta ja karaokea.

 Aloitimme matkan laivan kannella ihaillen komeita maisemia, ja siirryimme hyttien kautta kokeilemaan salsa-askelia.

 Naurua, vääriä askeleita ja hikeä riitti tanssilattialla salsa-opetuksen merkeissä!

  Hikisten salsahetkien jälkeen oli aika painella ostelemaan tarvittavia juominkeja illan karkelointiin. Tax freen alkoholipuoli aukesi kahden tunnin kuluttua lähdöstä, 1800 janoista opiskelijaa jotka odottavat virvokkeiden nauttimista=hurjat jonot tax freessa!  Luottokorttijärjestelmän toimimattomuus aiheutti hieman kommervenkkejä, cash is king risteilyillä!

Pikainen freesaus ja suuntana hyttibileet. Laivalla noudatettiin avoimien ovien politiikkaa hyttibileiden suhteen. Kaikki olivat tervetulleita toisten hytteihin musiikin raikaessa hyttikäytävillä. Juomisleikkejä ja puheensorinaa, skoolailua, uusia ja vanhoja tuttavuuksia. 

 Karaoketunnelmia, tärkeämpää oli laulaa ja fiilistellä yleisössä kuin kuunnella itse laulajaa=D. Kamera ei pysynyt menossa mukana aivan koko iltaa. Yöunet jäivät vähäisiksi, ja aurinkoinen mutta kylmä Riika odotti väsyneitä matkustajia seuraavana aamuna.

Kaikki on Riikassa kävelymatkan päässä. Löntystely laivaterminaalista vanhaan kaupunkiin kesti palttiarallaa 20 minuuttia.

Vihreäkattoinen kansallismuseo matkan varrella vanhaan kaupunkiin.

Riikan vanha kaupunki muistuttaa kovasti Tallinnan vanhaa kaupunkia. Täältä löytyi paljon viihtyisiä terasseja toriaukioilla.
Uutta ja vanhaa, rinta rinnan.

Kojuista löytyi turisteille suunnattua tavaraa kuten meripihkakoruja ja käsitöitä. 
Tässä suloisia vaihtariystäviäni<3

Väsyneet matkustajat tyytyivät kiertämään muutaman turistikaupan ja kosmetiikkamyymälän. Nälkä vei viihtyisään ja edulliseen sushiravintolaan, ja nälän jälkeen suuntasimme takaisin laivalle päiväunet mielessä.

Tämä setti maksoi noin 6€, mukaan kuului lisäksi misokeitto ja vihreää teetä.

Päikkäreiden jälkeen meno jatkui ensimmäisen illan mukaisesti, ja väsyneet matkustajat palasivat hymy huulillaan seuraavana päivänä 1600 muun opiskelijan kanssa takaisin kotikoloihinsa lepäämään hauskan illan jälkeen.

Kiitos kaikille ihanille jotka olivat mukana, superristeily huippuseurassa!

6 kommenttia:

 1. Voi teillä näytti olevan kiva reissu :)

  VastaaPoista
 2. Juu olen hyvin tyytyväinen extempore päätökseen lähteä!

  Terkkuja Tukholmasta!

  <3Ninnis

  VastaaPoista
 3. Melkoista menoa vrmaan! Mä en ole koskaan ollut opiskelijaristeilyllä, joten ei hajuakaan tosta menosta :D

  VastaaPoista
 4. Menoa ja meininkiä riitti! Heikompia varmasti saattaa hieman kauhistuttaa tuo meno, juhlimista juhlimisen perään:)

  <3Ninnis

  VastaaPoista
 5. Voi vitsi näyttääpäs Riika ihanalta! Riikassa pitäisi lähteä käymään.... :)

  VastaaPoista
 6. Hyvin symppis paikka, muistuttaa kovasti Tallinnaa ainakin keskustan osalta. Kovin syvällisesti en paikkaan tutustunut, ehkä jonakin päivänä vielä=) Ehkä Riika sopisi hyvin kesäreissukohteeksi Nirso...?

  <3Ninnis

  VastaaPoista

Kommentit ovat bloggaamisen suola. Jätä käynnistäsi jälki, kerro mielipiteesi, kysy jos askarruttaa tai höpöttele muodista/jostain aivan muusta kanssani!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...