20110608

Väriä kutreille L'oreal Récital Préférencen sävyllä 10.21

 

Värjään hiukseni itse. Näin olen jo tehnyt useita vuosia, ja tulos on kerta toisensa jälkeen erinomainen, vaikka olisi sutinut väriä päähän hieman rennommalla otteella. 10-15 euron kieppeillä pyörivät markettivärit L'orealin Récital Préférence-valikoimasta ovat oma suosikkini, muitakin olen kokeillut. Tähän asti olen värjännyt hiukseni ja rotanharmaan tyvikasvuni sävyllä 10.1 Helsinki (erittäin kirkas tuhkanvaalea) tai sävyllä 10 Scandinavia (erittäin kirkas vaalea), tällä kertaa kuitenkin kokeilussa sävy 10.21 Stockholm (tuhkanhelmenvaalea).

Sävy 10.1 Helsinki on toistaiseksi suosikkini. Se antaa aavistuksen tuhkansävyisemmän ja kylmemmän värin hiuksiini (tosin ei juurikasvuun osilta, kuten ei muidenkaan värien kanssa) kuin nyt kokeilemani sävy 10.21 Stockholm tai aiemmin testaamani sävy 10 Scandinavia. Tuhkansävyisyys/kylmyys kuitenkin katoaa pesukertojen myötä ja jäljelle jää "normaali" vaaleus, jollei käytä säännöllisesti hopeashampoota. Sävyssä 10.21 ei ollut mitää vikaa, odotin vain aavistuksen kylmemmän sävyistä lopputulosta.
 Kuvaa vastavärjätyistä hiuksista. Edesmennyt tyvikasvu värjäyksen jälkeen erottuu hieman punertavana vaikka omat hiukseni ovat perinteiset rotanharmaat/maantienharmaat. 

Lopputulos on tällainen, lähtökohtana oli siis tyven värjäys muuten jo vaaleiden hiusten kanssa. Värin annettiin vaikuttaa ohjeide mukaan 20 minuuttia tyvessä ja 10 min koko tukassa. Väri vaalensi onnistuneesti tyvikasvuni, jättäen tyven kuitenkin himpun verran tummemmaksi/hunajansävyisemmäksi kuin muun tukan. Näin onkin aina käynyt muiden värien kanssa, ulkopuolisen silmään ero on mitätön ja väri luonnollinen. 

  
Tältä sävy näyttää pituuksissa. En tiedä miksi hiukseni näyttävät aina raidoitetuilta vaikka olen värjännyt normaaleilla markettiväreillä vuosikausia(ei raidoitusväreillä). Viimeisestä raidoituskäsittelystä kampaajalla kun on vierähtänyt ainakin viitisen vuotta! Pidän tästä mysteeristestä raidoitusefektistä kaikesta huolimatta.
 
 

Plussaa Récital Préférence väreille annan isosta purtilosta superhyperhoitoainetta, miinusta pitkähköstä vaikutusajasta ja nenäkarvat käristävästä tuoksusta. Lopputulos hiuksissa on aina ollu erinomainen ja vannon erityisesti sävyn 10.1 nimeen. Monilla on ennakkoluuloja markettivärien suhteen, mutta itse olen erittäin tyytyväinen hinta-laatusuhteeseen. Minun hiukseni tykkäävät!

Käytättekö te markettivärejä vai oletteko löytäneet luottokampaajan joka tietää tismalleen millaista väriä kaipaat?

12 kommenttia:

 1. Helsinki on minunkin suosikkini. Kaveri täällä Suomessa muuten kaipaa kovasti sävyä Stockholm, sitä ei täältä kuulemma enää saa. Minullekin muuten jää tyveen vähän liikaa lämpöä, vaikka oma väri on ihan se perus maantienharmaa.

  VastaaPoista
 2. Haha, toinen tukholmalainen kulkee myös Helsinki päässä. :) Kerro muuten jos löydät täältä hyvän kampaajan.

  VastaaPoista
 3. Ai niin muuten: käytän tyven värin taittoon tätä värinaamiota (hopea-lila) pelkkään tyveen. En myöskääm värjää kampaajan kehotuksesta kuin tyven, ihan turha tuo 10 min pituuksissa.

  http://www.ukhairdressers.com/store/details.asp?ID=Revnutricolorcreme

  VastaaPoista
 4. Tuulia: ai sielläkin värjäillään hiuksia Helsingillä, kiva kuulla! Harmi ettei tuota kyseistä Stockholm-sävyä saa Suomesta, en ole ajatellutkaan että pohjoismaissa olisi eroja siinä mitä väriä markkinoidaan milläkin alueella. Vaaleatukkaisia kun kaikista maista kuitenkin varmasti löytyy riittämiin:).

  Joskus olen kokeillut hieman pidempää vaikutusaikaa tyveen, mutta se ei tunnu auttavan tähän "lämpöisyyteen". Itsellä kontrasti ei kuitenkaan ole hurja latvoihin verrattuna, joten hyvä niin. Kuinkas siellä pärjäillään lämpöisen tyven kanssa, vai myyttiä vippaskonsteja niinkuin Marsu seuraavassa kommentista vinkkailee?

  <3 Ninnis

  VastaaPoista
 5. Marsu: Juu kerron jos joskus uskallan täällä kampaajalle asti:D! Kiva kuulla että siellä kuljetaan myös Helsingit päässä, taitaakin olla suosittu sävy! Ja kiitos kovasti vinkistäsi, tuota naamiota täytyypi testailla jos sellaista saan käsiini täältä Ruotsista, olen vain vielä kovin arka nettishoppailun suhteen.

  <3Ninnis

  VastaaPoista
 6. kun itse värjäsin koko päätä käytin myös näitä! Nykyään yritän kyllä vaan ottaa ajoittaisia raitoja kun mun hiukset palaa niin nopeesti ja yllätyksekseni oma väri on ihan kiva :)
  Ja vannon hopeashampoon ja-suihkeen nimiin, koska tykkään "kylmästä" sävystä.

  Tosi ihanalta kyllä näyttää! Sulla on niin ihanat hiukset!

  Hauskaa viikonloppua kaunis! Toivottavasti säät suosii! :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kovasti Katjanen! Hiukset on äidin geenistöä, laitan kiitosta etiäpäin sinne suuntaan=).

  Siis mitä, onko olemassa myös jotain hopea-suihketta? Shampoita olen kokeillut mutta ne kuivattavat niin turkaisesti hiusta että pöh! Tahdon kuulla lisää tästä hopeasuihkeesta=)!

  Oikein aurinkoista viikkaria sinnekin ihanainen, nautitaan näistä kesäisistä hetkistä ennenkuin se syksy tulla tupsahtaa taas salakavalasti!=)

  <3Ninnis

  VastaaPoista
 8. Juu, 4 reasonsilta löytyy hopeasuihke, ei kuivata niin pahasti ja nopeavaikutteinen :) suosittelen, eikä oo kalliskaan!

  VastaaPoista
 9. Ninnis: Olen ostanut naamion PK-husetin kampaamotarvikeliikkeestä ja on nimenomaan hoitoaine, ei kuivata. Pituudet pysyvät ilmankin hyvän sävyisenä, laitan vain tyveen kerran - pari viikossa.

  VastaaPoista
 10. Marsu: Jaahas, no sitten kipaisen jokin päivä kyseiseen kampaamotarvikeputiikkiin ihmettelemään kyseistä tököttiä! Kiitos superisti avusta ja neuvoista Marsu!

  <3 Ninnis

  VastaaPoista
 11. mistä kaupasta ostit ton hiusvärin? kun ei mistään tahdo löytyä :(

  VastaaPoista
 12. Hei anonyymi: Pahoittelen vastauksen viipymistä, mutta tässä tulee: Ostin tuon 10.21 (Stockholm) värin Tukholmasta Åhlensilta. Mahdollista on ettei kyseistä väriä saa Suomen puolelta(oletan että asustelet Suomessa=)), joten suosittelen siinä tapauksessa väriä 10.1 Helsinki tämän Stockholm 10.21 tilalle. Itse en ainakaan huomaan näiden kahden värin välillä juurikaan eroja, Helsinki tuntui olevan hieman enemmän tuhkaan sihtaavampi, mutta tämäkin voi olla vain omaa luulotteluani=)

  Toivottavasti kuitenkin löydät etsimäsi, tsemppiä metsästykseen!

  <3Ninnis

  VastaaPoista

Kommentit ovat bloggaamisen suola. Jätä käynnistäsi jälki, kerro mielipiteesi, kysy jos askarruttaa tai höpöttele muodista/jostain aivan muusta kanssani!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...