20111130

Uutta kamerarintamalla: Pikkujärkkäri Sony NEX-5NK / A new camera: Sony NEX-5NK

Suurin osa blogin kuvista(tämänkin postauksen) on otettu Canonin Ixuksella, silloin tällöin kuvia on nappailtu iPhonella, kun digikamera ei ole sattunut mukaan. Tekniikka kiitää eteenpäin, ja haaveilen parempien kuvien taltioimisesta paremman kameran muodossa. KAIKILLA tuntuu olevan järjestelmäkamera, joten koen itseni auttamattomasti vanhentuneeksi pikku digikamerani kanssa. Iloinen historia meillä on ollut digikameran kanssa, mutta nyt on aika päivittää kamera tähän vuoteen. Toiveenani oli pienikokoinen kamera jolla järkkärilaatuinen kuvailu onnistuu mutkattomasti, lisäksi mahdollisuus objektiivien kanssa pläräilyyn herätti kutkutuksia vatsanpohjassa. Taskukokoisen, useamman vuoden vanhan Canonin Ixus digikameran korvasi Sonyn uusi minijärkkäri NEX-5N. Pitkä pähkintä kameran uusimisesta on nyt siis päätöksessään. Iso kiitos Sonylle tästä aikaisesta joululahjasta, kamera on blogikiemuroiden kautta testiin saatu. Hyvästit automaattiasetukset, tervetuloa manuaaliset säädöt! 
Kamera on pikkuruinen, musta runko on hieman normaalia digikameraa isompi. Kamera on miellyttävän kevyt, mahtuu kivasti laukkuunkin. Tämä pikku epeli pystyy siihen mihin järjestelmäkamera pystyy, todisteita minijärkkärillä otetuista erinomaisista kuvista löytyy mm. Char and the City-blogista ja Cocos sweet dreamsistä. Pian tietenkin täältäkin! 
Pakettiin kuului hopeansävyinen objektiivi(18-55mm F3.5-5.6), salama ja kantohihna kameralle. Akku ja laturi kuuluivat luonnollisesti mukaan.
 
Nexissä on liikuteltava kosketusnäyttö ja muutama nappi, melkoinen älykamera!  Muutaman päivän testailun perusteella helppokäyttöinen ja looginen kamera, lisäinfoa seuraa kunhan pääsen perille kaikenlaisista asetuksista ja kameran potentiaalista. Lisätietoa erityisesti teknisestä puolesta ja kameran kyvystä löytyy klikkaimella tästä. Hintaa tällä kokoonpanolla on 725 euroa.

 
 Piakkoin tulossa ensimmäisiä Sonyn Nex-5NK:lla räpsittyjä kuvia, stay tuned!

Most of my photos are taken with an old Canon Ixus digitalcamera. "Time for an update" I thought. Canon Ixus is now replaced with Sonys newest "minisystemcamera", NEX-5NK. Read more about the camera here! Pictures with this new camera coming up, stay tuned!

2 kommenttia:

 1. VOI EI IHANA!! ^^ Katoin just tämmösen mainosta ja ihastuin.. Ei olis niin massiivinen kapistus kuin järkkärit, mutta samantasoisia kuvia saisi aikaan. Voi LÄÄH.

  xx indie by heart

  VastaaPoista
 2. Indie by heart: Juuri tuota itsekin etsin kamerassa, ei niin isoa kameraa jolla kuitenkin saa samantasoisia kuvia aikaan. Kunhan pääsen hieman syvemmälle kaikenmaailman asetusten kanssa niin postailen lisää juttuja tästä kamerasta!

  Iloista joulunodotusta sinne,

  <3Ninnis

  VastaaPoista

Kommentit ovat bloggaamisen suola. Jätä käynnistäsi jälki, kerro mielipiteesi, kysy jos askarruttaa tai höpöttele muodista/jostain aivan muusta kanssani!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...